Generelt / Mulighederne

DDBU turneringer

Med hensyn til mulighederne henvises til DDBU’s hjemmeside, region Vest:


SBC har traditionelt deltagelse i flg. discipliner:

Holdtuneringer:

  • Serie3 Holdhandicap seniorer (4-mands hold)
  • Serie 2 eller serie 1 afhængigt af aktuel interesse og kvalifikationer (4-mands hold)
  • 2-mands holdturnering
  • TENAX turnering (2-mands hold)

Individuel

  • Oldboys Individuel
  • Senior Handicap (individuel)
  • JBM cup
  • Senior cups / grand prix turnering
  • Senior D-række

NYE spillere - se her vedr. Handicap definition

Alle har mulighed for at gøre en god figur ved rigtig mange turneringer, som er såkaldte Handicap-turneringer. Dvs. at den såkaldte ”distance” = total score man skal opnå for at vinde en match afhænger af ens færdigheder, som igen udmåles på ens snit, som er total score/antal indgange.


Eksempel: Hvis man scorer 105 point efter at have været ved bordet 30 gange (30 indgange) er ens snit =105/30 =3,5.

Hvis den givne turnering har en distance-definition som hedder snit*18+18 skal man i ovennævnte eksempel altså score ialt 81 point, hvorimod spilleren med 5,0 i snit skal score 108 point. Den af de 2 spillere, som først opnår deres individuelle distance, er vinder af matchen.

Spillermøder

I maj måned indkalder turneringslederen sædvanligvis til spillermøde, med henblik på at afklare hvilke spillere, der er interesset i hvilke turneringer, hvilke hold der kan dannes osv.


Åbne cups / andre klubber

Året igennem afholdes der traditionelt diverse handicap cups m/penge- eller andre former for præmier, og f.eks kan nævnes RAA Open, Bov Cup og Frem Cup som eksempler på arrangementer, hvor SBC plejer at have en eller flere spillere med.

Interne SBC-turneringer

Vi spiller i 2 puljer med handicapdistancer.

De 2 puljer er opdelt efter spillernes årssnit

Senior-Samværs Turnering

Dette er vores absolutte topscorer idet ca. 2/3 af SBC medlemmerne deltager i denne med stor ildhu.


Generelt

Det er ikke tilladt at spille om penge i SBC’s lokaler med mindre arrangementet er tilmeldt hos DDBU, men som det vil fremgå, kan man sagtens få sådanne lyster styret i diverse klubber fra tid til anden.


Ved deltagelse i DDBU-turneringer samt visse åbne cups kræves spillerdragt, og SBC har vedtaget hvid skjorte med SBC logo emblem.


DDBU-turneringer er underlagt visse regelsæt og kodeks for nobel optræden og sportslig adfærd i det hele taget, og brud på disse kan medføre bortdømmelse.

Desuden er der faste bødetakster for udeblivelse fra kampe, manglende afbud osv. - jævnfør DDBUs til en hvertid gældende regler.


Men ellers er mange muligheder for at deltage i turneringer og cups, og SBC har traditionelt bred tilslutning hele vejen rundt og har gennem årene markeret sig ganske pænt.


Økonomi

Turnerings-spillere afholder selv alle udgifter relateret hertil, såsom transport, overnatning (hvis dette er nødvendigt), spiller-gebyrer og spillerdragt hvor sådan kræves.